ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»

Η δημοτική παράταξη «Η Καλλιθέα Μπροστά» επιθυμεί να προβεί στις ακόλουθες διευκρινίσεις των θέσεών της:

1.Με την από 24/9/2016 ανακοίνωσή της, η παράταξη, η οποία αποτελεί πολιτικό φορέα, έθεσε ένα πολιτικό και ηθικό θέμα. Ουδεμία καταδικαστική απόφαση έκρινε. Σημειώνει, πάντως, ότι αυτή δεν είναι μυστική, αλλά απαγγέλθηκε από το Δικαστήριο σε δημοσία συνεδρίαση.

2.Είναι άλλο το θέμα της πειθαρχικής διαδικασίας και των κυρώσεων και άλλο το ηθικό και πολιτικό ζήτημα, το οποίο δημιουργείται εξ αυτών. Καταδικαστική απόφαση, έστω και πρωτόδικη, για αδίκημα κατά της περιουσίας, από εκείνα, τα οποία η Δημοτική νομοθεσία θεωρεί ως επιφέροντα ηθική απαξία, δεν έχει μόνο ποινικές συνέπειες. Έχει, κυρίως και πρωτίστως, πολιτικές.Ο Δήμαρχος δεν είναι αρμόδιος να επιβάλλει πειθαρχικές ποινές. Έχει, όμως, ηθική υποχρέωση να ελέγχει την παράταξή του και να λαμβάνει τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα, ώστε να μη προκαλείται η κοινή γνώμη και να μη τίθεται σε κίνδυνο το δημόσιο συμφέρον.

Η καταδίκη Δημοτικού Συμβούλου, έστω και σε πρώτο βαθμό, για απάτη αντανακλά σε ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο. Ιδίως εντός του περιβάλλοντος της γενικευμένης τάσης προς απαξίωση των δημοσίων θεσμών, δεν είμαστε υποχρεωμένοι, ως Δημοτικοί Σύμβουλοι, να υφιστάμεθα τις ηθικές συνέπειες της βέβαιης εξίσωσης στα μάτια και τη σκέψη των δημοτών, παραδιδόμενοι στο άκριτο σχόλιο ότι «όλοι ίδιοι είστε».

3.Δεν είναι νοητό να διαχειρίζεται τη δημοτική περιουσία άτομο, το οποίο έχει ήδη καταδικασθεί, έστω και σε πρώτο βαθμό, για αδίκημα απάτης. Εάν αθωωθεί στο Εφετείο, η παράταξη θα τον συγχαρεί. Αλλά, μέχρι τότε, εκτιμά ότι θα πρέπει να προστατευθούν η αξιοπιστία και το κύρος του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως και το δημόσιο συμφέρον.

Last modified onΤρίτη, 27 Δεκέμβριος 2016 07:23