Εμιρζάς Γιάννης: "Μουχλιασμένο νερό" η Καλλιθέα.

Η κατάσταση και τα γεγονότα που βιώνουμε στην Καλλιθέα και το Δημοτικό Συμβούλιο τα δύο τελευταία χρόνια, λυγίζουν κάθε "Σιδερένια Λογική".

Δεν μπορώ να κρύψω την δυσφορία μου, που συμμετέχω σε ένα τόσο υποβαθμισμένο-πλέον-όργανο, όπως το Δημοτικό Συμβούλιο Καλλιθέας. Οι πράξεις και οι αντιλήψεις, που έχει υιοθετήσει ο Δήμαρχος και η ακροδεξιά ομάδα του(όσοι δεν είναι ακροδεξιοί-είναι βουβοί και κουφοί), με βρίσκουν αηδιασμένο και έτοιμο για πλήρη πολιτική σύγκρουση. Οδηγός σε αυτήν, είναι η Δημοκρατική-Πατριωτική μου συνείδηση απέναντι στον κόσμο που με εξέλεξε να τον εκπροσωπώ. Δύο κορυφαία πρόσφατα παραδείγματα θα αναφέρω για να σας δείξω πόσο επικίνδυνες είναι οι πράξεις τους.

Πράξη πρώτη:

Μήνυση Αντιδημάρχου σε εργαζόμενους. Ο αντιδήμαρχος κ.Σοφιανίδης μηνύει τον Σύλλογο Εργαζομένων το Νοέμβρη του 2014,με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου και το πανό που κρέμασαν στο Δημαρχείο. Ακολούθησε ανταλλαγή κατηγοριών και ανάδειξη του θέματος στο ΔΣ.Ο Δήμαρχος τον κάλυψε ,με αποτέλεσμα το θέμα να σέρνεται μέχρι σήμερα. Πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο έζησε στιγμές απείρου κάλλους. Οι εργαζόμενοι ζητούν-παράλληλα, με σύσσωμη την αντιπολίτευση-την απόσυρση της μήνυσης αλλά η εμμονή του Δημάρχου και του αντιδημάρχου στην ιδεολογία τους, οδηγούν την συνεδρίαση σε διακοπή. Και ενώ υπήρξε "λογική παρότρυνση" από τον επικοινωνιολόγο του Δημάρχου για απόσυρση της μήνυσης, τίποτε ακόμα δεν έχει συμβεί. 

Πράξη Δεύτερη:

Πρωτόδικη καταδίκη στελέχους της Διοίκησης για οικονομική ΑΠΑΤΗ. Ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΚ κ.Χατζηιωαννίδης σε μία αντιδικία με έναν Δημότη για οικονομικές διαφορές καταδικάστηκε πρωτόδικα με την κατηγορία για «απάτη ιδιαίτερα μεγάλης αξίας μεμονωμένα και κατ’ εξακολούθηση». Η απόφαση είναι πολύ σοβαρή για κάποιον που ασκεί διοίκηση, σε ένα δημόσιο φορέα. Και ενώ όλοι περίμεναν ο Δήμαρχος να τον παύσει από τα καθήκοντα του μέχρι να τελεσιδικήσει η απόφαση, δεν έκανε ούτε αυτό. Μάλιστα αντί αυτού-τον κάλυψε και αυτόν. Αλλά πως να μην το κάνει, όταν από το έτος 2012 και ενω ο ίδιος γνώριζε ότι η εν λόγω κατηγορία εκκρεμούσε ενώπιον της Δικαιοσύνης, στις δημοτικές εκλογές του 2014 δεν δίστασε να συμπεριλάβει τον καταδικασθέντα στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του, για να τον ορίσει κατόπιν και (έμμισθο) Πρόεδρο της ΔΗΚΕΚ. Ανταπέδωσε, έτσι, τις εκλογικές υπηρεσίες, τις οποίες ο κ.Χατζηϊωαννίδης τού είχε προσφέρει.

 Μπροστά στα γεγονότα μπαίνουν τα εξής ερωτήματα:

  1. Συμφωνεί ο Δήμαρχος με τις ακροδεξιές απόψεις του αντιδημάρχου του;
  2. Αν όχι γιατί δεν τον υποχρεώνει να αποσύρει την μήνυση; Και εν πάση περιπτώσει αν δεν έχει καμία πολιτική επιρροή πάνω του ας τον παραιτήσει.
  3. Αν ο Δήμαρχος δεν παραιτεί το Πρόεδρο της ΔΗΚΕΚ-όντας καταδικασμένος για οικονομική απάτη-πότε θα το κάνει και για ποιον λόγο;
  4. Τι "κρατάει' τον Δήμαρχο και διατηρεί αυτές τις  επικίνδυνες ισορροπίες;

Δυστυχώς σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο για την πόλη ,έχουμε για Δήμαρχο έναν θιασάρχη μιας πολιτικής απάτης. Η ανάγκη να υποστηριχθεί αυτή η πολιτική απάτη έχει καταστήσει τη διοίκηση, αδίστακτο εκπρόσωπο της παλαιοκομματικής ψηφοθηρίας. Σειρά σχηματίζουν τα γεγονότα που αποδεικνύουν ότι ο ρόλος του Δήμου συρρικνώνεται εξαιτίας αυτής της πολιτικής την οποία ο κ. Δήμαρχος εκπροσωπεί. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η εικόνα τους στα κοινωνικά δίκτυα και όχι η κοινωνία. Άλλωστε σε ρεπορτάζ του φωτογραφικού φακού έχει εξελιχθεί όλη η λειτουργία του Δήμου, ακόμα και η αποκομιδή των απορριμμάτων και ο καθαρισμός των κάδων. Ίσως, επειδή η διοίκηση τα θεωρεί τόσο σπάνιες δράσεις που πρέπει να απαθανατιστούν.

Εμείς έχουμε μία επιλογή. Να στρατευτούμε απέναντι σε όσους θέλουν την Καλλιθέα «Μουχλιασμένο νερό».

 

Last modified onΠέμπτη, 13 Οκτώβριος 2016 08:52