Καταδίκη Δημοτικού Συμβούλου του Κάρναβου. O κ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΘΕΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΥ.

Αναστάτωση προκλήθηκε στην Πόλη μας, ύστερα από την καταδίκη του κ.Χατζηιωαννίδη-Δημοτικό Σύμβουλο εκλεγμένο με την παράταξη του κ.Κάρναβου για «απάτη ιδιαίτερα μεγάλης αξίας μεμονωμένα και κατ’ εξακολούθηση».
Ακόμα ο κ.Κάρναβος δεν έχει εκδώσει ανακοίνωση τι θα κάνει με τον Δημοτικό Σύμβουλο του.

Η παράταξη "Η Καλλιθέα Μπροστά" του κ.Ψαλιδόπουλος ήδη εξέδωσε ανακοίνωση κατηγορώντας τον Δήμαρχο-κ.Κάρναβο για σκοπιμότητα σιωπής και τήρηση ισορροπιών.

Ακολουθεί ανακοίνωση της παράταξης του κ.Ψαλιδόπουλου:

Ύστερα από την καταδίκη του κ. Πέτρου Χατζηϊωαννίδη, Δημοτικού Συμβούλου της παράταξης του κ. Δημάρχου και Προέδρου της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καλλιθέας (ΔΗΚΕΚ), για το αδίκημα, σε βαθμό πλημμελήματος, της «απάτης ιδιαίτερα μεγάλης αξίας μεμονωμένα και κατ’ εξακολούθηση», επιβάλλεται η άμεση εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 236 § 2β (α) του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα «Καλλικράτης»), δηλαδή η θέση του καταδικασθέντα σε αργία.

Αλλά, ακόμη και τότε, ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Κάρναβος θα εξακολουθεί να φέρει ακέραιη την πολιτική ευθύνη για το γεγονός ότι αυτή η θλιβερή υπόθεση προσβάλλει περαιτέρω το ήδη απαξιωμένο κύρος του Δήμου Καλλιθέας. Διότι, αν και από το έτος 2012 ο ίδιος εγνώριζε ότι η εν λόγω κατηγορία εκκρεμούσε ενώπιον της Δικαιοσύνης, στις δημοτικές εκλογές του 2014 καθόλου δεν εδίστασε να συμπεριλάβει τον καταδικασθέντα στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του, για να τον ορίσει κατόπιν και (έμμισθο) Πρόεδρο της ΔΗΚΕΚ. Ανταπέδωσε, έτσι, τις εκλογικές υπηρεσίες, τις οποίες ο κ. Χατζηϊωαννίδης τού είχε προσφέρει, αποχωρώντας από την παράταξη της προηγουμένης διοίκησης του Δήμου, ακριβώς επειδή αυτές οι απαιτήσεις του είχαν κριθεί απαράδεκτες.

Ο κ. Δήμαρχος δεν μπορεί να κατανοήσει πως οι συμμαχίες στις δημοτικές εκλογές δεν ταυτίζονται με τη συναλλαγή και δεν αποτελούν συνεργασία αποκομμάτων. Αλλά, το ελάχιστο που μπορεί να κάνει, είναι να απομακρύνει τον καταδικασθέντα Σύμβουλό του χωρίς άλλη χρονοτριβή, εάν αποτύχει να επιβάλει την παραίτησή του. Για τις ενέργειες αυτές δεν απαιτούνται, άλλωστε, νέες συμφωνίες, παρά μόνο βούληση.

 

Ψαλιδόπουλος Θ.

Γαλανόπουλος Π.

Εμιρζάς Γ.

 

Last modified onΔευτέρα, 26 Σεπτέμβριος 2016 15:20