Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΑΥΜΑΖΕΙ ΑΦΩΝΗ ΤΟΥ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ

Παρεμβαίνοντας στο διάλογο, ο οποίος αναπτύσσεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχετικά με το γεγονός ότι τόσο σε επίσημες ανακοινώσεις, όσο και σε Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας το μεγάλο έργο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στον παλιό Ιππόδρομο δεν συνδέεται με την Καλλιθέα και τις Τζιτζιφιές, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Η Καλλιθέα Μπροστά» Θοδωρής Ψαλιδόπουλος έκανε την ακόλουθη τοποθέτηση:

Η σημερινή διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας δεν είναι σε θέση να διαμορφώσει ισότιμη σχέση με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Πιστή στις νεοφιλελεύθερες πεποιθήσεις της, θαυμάζει τους πολύ πλούσιους ανθρώπους και δεν τολμά να αντιμιλήσει. Υπενθυμίζουμε ότι στο παρελθόν, μέρος της τοπικής Δεξιάς επίσης δεν τολμούσε να τοποθετηθεί με καθαρότητα υπέρ της απομάκρυνσης του Ιπποδρόμου από την Καλλιθέα.


Σήμερα, η διοίκηση έχει μείνει άφωνη από την κλίμακα του έργου και εντυπωσιασμένη από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Ιδρύματος. Τόσο άφωνη, και τόσο εντυπωσιασμένη ώστε στην τελευταία (28/6/2016) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Δήμαρχος «μάλωσε» μάλιστα την αντιπολίτευση, η οποία του επεσήμανε ότι ο Δήμος Καλλιθέας έπρεπε να είχε προσκληθεί από το Ίδρυμα στις δραστηριότητές του.
Ωστόσο, ο κ. Δήμαρχος μπορεί να προβεί σε δύο τουλάχιστον ενέργειες, ώστε να συμβάλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος που θίγουν οι πολίτες.


1. Να ακολουθήσει το παράδειγμα του προκατόχου του κ. Κώστα Ασκούνη και των συνεργατών του και να παρεμβαίνει προσωπικά σε κάθε μέσο ενημέρωσης κάθε φορά που ως έδρα του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος δεν αναφέρεται η Καλλιθέα, αλλά το Παλαιό Φάληρο ή ο Φαληρικός Όρμος. Και


2. Να συνεργαστεί με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος σε κοινή πρωτοβουλία για την οργάνωση εκστρατείας προς ενημέρωση του κοινού και των δημοσιογράφων. Ας είναι και με δαπάνες του Δήμου. Διότι, η διαμαρτυρία είναι προφανώς δική μας.