«ΚΑΡΜΕΝ», ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Η δημοτική παράταξη «Η Καλλιθέα Μπροστά» αποδοκιμάζει τη δωρεάν παραχώρηση προσκλήσεων στα ενδιαφερόμενα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για τις παραστάσεις της όπερας «Κάρμεν», στο πλαίσιο του λεγομένου «Μεσογειακού Φεστιβάλ», το οποίο οργανώνεται από ιδιώτες με την κάλυψη της διοίκησης του Δήμου.
Αυτή είναι μια προκλητική τακτική εξευτελιστικών δημοσίων σχέσεων. Επιβεβαιώνει την ορθότητα της αντίθεσης όλων των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης στην προχειρότητα του Φεστιβάλ και την εν γένει προπαγανδιστική εκμετάλλευση της πολιτιστικής δραστηριότητας του Δήμου, στην οποία έχει επιδοθεί ο κ. Δήμαρχος.

Η εταιρία που οργανώνει τις εκδηλώσεις και η διοίκηση του Δήμου όφειλαν να έχουν κατανοήσει ότι οι δημοτικές παρατάξεις δεν θα μεταβάλουν τη γνώμη τους για τη διοργάνωση εξαιτίας μιας δωρεάν πρόσκλησης, ενώ οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν 20 και 10 € για να δουν την παράσταση.
Εκφράζουμε εξάλλου απογοήτευση για το γεγονός ότι ορισμένοι κατά τα λοιπά αξιόλογοι καλλιτέχνες στερούνται της στοιχειώδους ωριμότητας να συνειδητοποιήσουν ότι η τέχνη δεν εκπροσωπεί απλώς τις δικές τους προθέσεις, αλλά τις ανάγκες της κοινωνίας. Σ΄ αυτή την εποχή ανάγκη της κοινωνίας είναι «Κάρμεν», δωρεάν για όλους.

Εάν αυτό δεν γίνεται κατανοητό, τότε δεν υπάρχουν και αξιόλογοι καλλιτέχνες, αλλά μόνον πρόσωπα που όπως η διοίκηση του Δήμου εκμεταλλεύονται την καλλιτεχνική δημιουργία για δικό τους όφελος και δεν είναι άξιοι της «Κάρμεν».

«Η Καλλιθέα Μπροστά»

 Ψαλιδόπουλος Θ.

Γαλανόπουλος Π.

Εμιρζάς Γ.

Last modified onΠέμπτη, 22 Σεπτέμβριος 2016 09:58